22.04.2023

Zapraszamy serdecznie na autorską 5-daniową kolację degustacyjną z pairingiem win i muzyką na żywo.

Szósty przystanek z cyklu kulinarnych podróży po Francji, to niezwykłe doznania, powstałe z pasji i doświadczenia wybitnych szefów kuchni, którzy już 22 kwietnia zabiorą Was do francuskiego Beaujolais [czyt. bożolé] - najpiękniejszego winiarskego regionu Francji, w którym dominują czerwone wina, powstałe z lokalnego szczepu winorośli gamay.

Podczas kolacji nie tylko zasmakujecie francuskiej kuchni ale poznacie inspiracje przyświecające autorom poszczególnych dań, a somelier opowie o winach, które swoim aromatem doskonale połączą się z kompozycją na talerzu.

MENU

  • Amuse-bouche
    Andrut z szalotek / krem z palonego masła

  • Przystawka 1
    Quiche/ d'ambert / młode warzywa

  • Przystawka 2
    Consomme z cebuli / brioche / infuzowane szalotki / Gruyere EntreMont

  • Danie główne 1
    Mozaika z halibuta / por / limonka / trybula

  • Intermezzo

  • Danie główne 2
    Polędwiczka z jelenia/ karotka /kremowy pęczak/ burak gotowany w soku z porzeczki

  • Deser
    Ekler / krem cytrynowy / podpalana beza

Uprzejmie informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie cyklem kolacji ilość miejsc jest ograniczona z wyprzedzeniem. Zachęcamy do rezerwacji stolików w przedsprzedaży.

Parnerem kolacji jest WINO DLA PRZYJACIÓŁ

Więcej informacji

Marcin Wesołowski

tel.: + 48 500 281 765
mail: fb.manager@garnihotel.pl