Sezonowe Smaki i Aromaty

Zmienność sezonów inspiruje nas do ciągłego poszukiwania nowych smaków i technik kulinarnych. Z tej pasji odkrywania narodził się projekt kulinarny "For Season".

Dołączcie do nas i odkrywajcie razem z nami, co nowego kryje się w sezonowej kuchni! Co miesiąc nasz zespół kucharzy czerpiąc z obfitości natury, starannie dobierze dla Was świeże, lokalne składniki, by stworzyć dania, które podkreślą to, co najlepsze w danym sezonie.

Nie przegap naszych aktualizacji, aby być na bieżąco z najnowszymi propozycjami.

Zarezerwuj stolik

Wiosna w rozkwicie

Menu oddające urok natury w pełnej wiosennej okazałości. Soczystość, warzywa i owoce skąpane w promieniach słońca. Motywy przewodnie: truskawki, agrest, czereśnie, bób, groszek, kalarepa

Przystawka / Appetizer | 39 PLN
Raviolo z kalarepy faszerowane musem z ricotty, cytryny i mięty
Kohlrabi raviolo stuffed with ricotta, lemon, and mint mousse

Danie główne / Main dish | 51 PLN
Risotto z bobem i pecorino, oliwa z mięty, prażone migdały
Fava bean and pecorino risotto, mint oil, toasted almonds

Deser / Dessert | 27 PLN
Panna cotta z kardamonem, kompotem z agrestu i czereśni, świeże truskawki
Cardamom panna cotta, gooseberry and cherry compote, fresh strawberries

Koktajl sezonowy / Seasonal cocktail | 37 PLN
Tequila Rosa

AUTORZY

Menu przygotował:
Kamil Urbanik, Szef Kuchni Bona Restaurant
Koktajl skomponowała:
Joanna Domalewska, F&B Manager Bona Restaurant

Projekt FOR SEASON powstał przy współpracy restauracji należących do Grupy PI Apartamenty&Hotele: Bona Restaurant, Kuryer Restaurant, Sobre de la Mesa, Garnish Food&Wine.