Zmienność sezonów inspiruje nas do ciągłego poszukiwania nowych smaków i technik kulinarnych. Z tej pasji odkrywania narodził się projekt kulinarny "For Season".
Dołączcie do nas i odkrywajcie razem z nami, co nowego kryje się w sezonowej kuchni! Co miesiąc nasz zespół kucharzy czerpiąc z obfitości natury, starannie dobierze dla Was świeże, lokalne składniki, by stworzyć dania, które podkreślą to, co najlepsze w danym sezonie.
Nie przegap naszych aktualizacji, aby być na bieżąco z najnowszymi propozycjami.
Przystawka / Starter
Figa / ser kozi / liofilizowane owoce / plaster miodu
Fig / goat cheese / freeze-dried fruit / honeycomb
43 PLN
Zupa / Soup
Dynia / kokos / jarmuż / oliwa / melba
Pumpkin / coconut / kale / olive oil / melba
25 PLN
Danie główne / Main course
Assiette z gęsi / pigwa / ziemniak / żurawina / zioła
Goose assiette / quince / potato / cranberry / herbs
70 PLN
Deser / Dessert
Crumble owocowe / lody
Fruit crumble / ice cream
23 PLN
Sezonowy drink / Seasonal drink
Cranberry Margarita
Tequila Blanco / Cointreau / sok z limonki / sok żurawinowy / syrop cukrowy
Tequila Blanco / Cointreau / lime juice / cranberry juice / sugar syrup
39 PLN
Menu przygotował:
Rafał Drobniak, Szef Kuchni restauracji Sobre de la Mesa
Koktajl skomponował:
Marcin Wesołowski, F&B Manager restauracji Sobre de la Mesa
Projekt FOR SEASON powstał przy współpracy restauracji należących do Grupy PI Apartamenty&Hotele: Bona Restaurant, Kuryer Restaurant,Sobre de la Mesa,Garnish Food&Wine.