Zmienność sezonów inspiruje nas do ciągłego poszukiwania nowych smaków i technik kulinarnych. Z tej pasji odkrywania narodził się projekt kulinarny "For Season".
Dołączcie do nas i odkrywajcie razem z nami, co nowego kryje się w sezonowej kuchni! Co miesiąc nasz zespół kucharzy czerpiąc z obfitości natury, starannie dobierze dla Was świeże, lokalne składniki, by stworzyć dania, które podkreślą to, co najlepsze w danym sezonie.
Nie przegap naszych aktualizacji, aby być na bieżąco z najnowszymi propozycjami.
Zimowe sezonowe menu inspirowane kalendarzem owoców i warzyw ze stycznia oraz lutego. Przewodnimi tematami są: pasternak, czosnek, buraki, ziemniaki, gruszki, jabłka.
MENU
Przystawka / Appetizer | 32 PLN
Carpaccio z buraka / kawa / piana serowa / karmelizowane orzechy
Beetroot carpaccio / coffee / cheese foam/ caramelized walnuts
Zupa / Soup | 25 PLN
Krem z pasternaku / konfitowany ziemniak / puder z czarnego czosnku
Parsnip cream soup / confit potato / black garlic powder
Danie główne / Main dish | 65 PLN
Dojrzewający schab z kością / ziemniaki / warzywa / sos kminkowy
Matured bone – in pork loin / potatoes / vegetables / caraway sauce
Deser / Dessert | 29 PLN
Kwaśne jabłko / kruszonka / czekolada / cynamon
Sour apple / crumble / chocolate / cinnamon
Drink sezonowy / Seasonal drink | 39 PLN
Pear Whisky Sour
The Famous Grouse Sherry Cask / Angostura / sok z cytryny / purée z gruszki / syrop gruszkowy / białko
The Famous Grouse Sherry Cask / Angostura / lemon juice / pear purée / pear syrup / egg white
Do każdego zamówienia doliczany jest serwis w wysokości 10%.
A 10% service charge added to each order.
Menu przygotował:
Rafał Drobniak, Szef Kuchni Restauracji Sobre de la Mesa
Drinki skomponował:
Marcin Wesołowski, F&B Manager Sobre de la Mesa
Projekt FOR SEASON powstał przy
współpracy restauracji należących do Grupy PI Apartamenty&Hotele:
Bona Restaurant, Kuryer Restaurant, Sobre de la Mesa, Garnish Food&Wine.