Zmienność sezonów inspiruje nas do ciągłego poszukiwania nowych smaków i technik kulinarnych. Z tej pasji odkrywania narodził się projekt kulinarny "For Season".
Dołączcie do nas i odkrywajcie razem z nami, co nowego kryje się w sezonowej kuchni! Co miesiąc nasz zespół kucharzy czerpiąc z obfitości natury, starannie dobierze dla Was świeże, lokalne składniki, by stworzyć dania, które podkreślą to, co najlepsze w danym sezonie.
Nie przegap naszych aktualizacji, aby być na bieżąco z najnowszymi propozycjami.
Przystawka / Starter
Krem z fasolki szparagowej / gorgonzola / prażynka z krewetki
Green bean cream soup / gorgonzola / prawn crisp
35 PLN
Danie główne / Main course
Przepiórka / puree skorzonera / pęczak / nowalijka / morelowy demi glace
Quail / scorzonera purée / pearl barley / spring vegetables / apricot demi-glace
75 PLN
Deser / Dessert
Antonówka / sable migdałowe / kogel-mogel / palona czekolada
Antonovka apple / almond sable / kogel-mogel custard / roasted chocolate
32 PLN
Sezonowy drink / Summer Garden
Gin / mus z moreli / syrop malinowy
Gin / apricot mousse / raspberry syrup
35 PLN
Menu przygotował:
Dariusz Paździera, Szef Kuchni Kuryer Restaurant
Koktajl skomponowała:
Elżbieta Juszczak, F&B Manager Kuryer Restaurant
Projekt FOR SEASON powstał przy współpracy restauracji należących do Grupy PI Apartamenty&Hotele: Bona Restaurant, Kuryer Restaurant,Sobre de la Mesa,Garnish Food&Wine.