Restauracja francuska w Krakowie - Garnish Food&Wine to miejsce stworzone z myślą o długich godzinach rozmów w gronie najbliższych i przyjaciół. W akompaniamencie wybornego wina, deski serów lub wspaniałego tatara każde spotkanie będzie powodem, dla którego wrócicie tu ponownie!
Nouvelle cuisine we Francji w latach 6o. stworzyło nowe podejście do gotowania i prezentacji żywności. Garnish Food&Wine czerpiąc inspirację z kuchni francuskiej i wspomnianego nurtu kulinarnego chce zaprosić do odkrywania naturalnych smaków, konsystencji, kolorów, a także odważnych kombinacji składników oraz potraw w połączeniu z regionalnymi produktami.
Spróbuj wyjątkowych potraw, które są naszą specjalnością. Oprócz klasycznych francuskich żabich udek, ślimaków i pieczonych kasztanów zachwycą Cię flambirowane na żywym ogniu, tuż przy Twoim stoliku, naleśniki.
Rozkoszuj się nie tylko smakiem, ale i widokiem naszych nowych dań autorskich, stworzonych przez naszego szefa kuchni, Michała Kopsztajna.
Chef, dla którego kuchnia to nie tylko zawód, lecz przede wszystkim styl życia i największa pasja. Ciągle poszukuje nowych smaków, tekstur i sposobów ich łączenia.
"Zero waste" to dla niego nie tylko pusta fraza, lecz autentyczna filozofia, którą konsekwentnie wprowadza w życie kulinarne. Zawsze stawia na najwyższą jakość produktów. Sery sprowadzane prosto z francuskich serowarni, a ślimaki pochodzące z ekologicznych upraw — to tylko niektóre elementy w bogatej palecie składników, jakich używa w swojej kuchni.
Poza pracą, z pasją oddaje się fotografii i muzyce. Nieustannie poszukuje miejsca do tworzenia i kreowania.
Niezwykła deska serów, którą sam będziesz mógł skomponować spośród kilkunastu rodzajów najwyższej jakości serów (m.in. raclette, chevre & brebis, roquefort papillon black label,bleu d’auvergne, gruyere entremont, roucoulons, emmental ermitage, fourme d'Ambert, bleu gourmage). Crème brûlée karmelizowane przy Tobie. Każda kulinarna podróż w Garnish Food&Wine rozpoczyna się od autorskiego amuse-bouche – zwanym u nas Bonjour Garnish – ciastem francuskim z kozim serem Chavroux, a kończy na magicznym Au Revoir Garnish, którą jest suska sechlońska w czekoladzie z crustem orzechowym.