Czy wiecie, że jednym z najwspanialszych sposobów na podróżowanie, bez ruszania się z miejsca, jest degustowanie potraw z różnych zakątków świata?
Jedzenie staje się fascynujące, gdy otwieramy się na prawdziwą podróż kulinarną, która pozwala odkryć nieznane dotąd smaki i aromaty.
Świat oferuje nieskończone możliwości na smakowanie życia, a jedną z nich jest poszerzanie kulinarnych horyzontów i poznawanie tradycji, historii i zwyczajów najbardziej odległych krajów, poprzez ich kulinarne skarby. Naszym marzeniem było otworzyć przed Wami drzwi do sekretów kuchni świata i tak narodził się pomysł na cykl weekendów tematycznych „𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗪𝗼𝗿𝗹𝗱”.
Przygotujcie podniebienia na niepowtarzalną podróż kulinarną! Zabieramy Was w najbardziej odległe i malownicze zakątki globu. To będzie niezapomniana przygoda kulinarna!
Wyjątkowe menu będziemy serwować w każdy weekend tematycznego miesiąca, w soboty i niedziele.
⮑MARZEC – Kangur – Australia / Nowa Gwinea
⮑KWIECIEŃ – Bizon – Wyoming / Park Yellowstone / Wood Buffalo
⮑MAJ – Zebra – RPA / Etiopia
⮑CZERWIEC – Homar – Karolina Północna / Norwegia / Maroko
⮑WRZESIEŃ – Kawior – Rosja / Polska oraz Trufle – Włochy / Hiszpania / Francja / Słowenia / Nowa Zelandia
⮑PAŹDZIERNIK – Krokodyl – Floryda / Brazylia / Tajlandia / Nowa Zelandia / RPA
⮑LISTOPAD – Struś – Namibia / Botswana / Zimbabwe
⮑GRUDZIEŃ – Ostrygi – Francja / Portugalia / Wielka Brytania / Maroko / Norwegia
Przystawka
Tatar ze strusia / smażone rydze / pikle / marynowana gorczyca 59 zł
Dania główne
Stek ze strusia / purée z batata ze świeżym imbirem / warzywa pieczone z rozmarynem / demi glace 139 zł
Deser
Pieczone ciasto francuskie / krem dyniowy / świeże owoce 28 zł
* Do każdego zamówienia doliczany jest serwis w wysokości 10% rachunku
REZERWACJE: +48 500 281 765 | fb.manager@garnihotel.pl