16.09.2023
Dziewiąty przystanek z cyklu kulinarnych podróży po Francji, to niezwykłe doznania, powstałe z pasji i doświadczenia wybitnych szefów kuchni — którzy już 16 września zabiorą Was do Langwedocji — historycznej krainy w południowej Francji.

Podczas kolacji nie tylko zasmakujecie francuskiej kuchni, ale poznacie inspiracje przyświecające autorom poszczególnych dań, a sommelier opowie o winach, które swoim aromatem doskonale połączą się z prowansalską kompozycją na talerzu.

KUP BILET [kliknij]
  • Amuse Bouche

Ciastko ziołowe / relish z zielonego groszku / anchois

  • Przystawka zimna

Brandade de Moure – Pasta z solonego dorsza / stek z seler / chipsy z krewetek / prażony koperek

  • Przystawka ciepła

Soup de Poisons – krem rybny / paprykowe rouille / rukiew wodna

  • Danie Główne I

Halibut / puree kalafiorowe / cukinia / sos rakowy

  • Intermezzo

Galaretka z rabarbaru

  • Danie Główne II

Carnonade languedocien — konfitowane policzki wieprzowe / kaszanka / zielone jabłko / sos na bazie pastisu

  • Deser

Millas- polenta / mus czekoladowo- kasztanowy / maślana kruszonka

CENA: 259zł/os

Cena zawiera:

  • 5-daniową kolację
  • wine pairing — wino dobierane do aromatów konkretnego dania
  • muzykę na żywo
  • opowieści o daniach i inspiracji przyświecającej przy ich powstawaniu

Uprzejmie informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie cyklem kolacji ilość miejsc jest ograniczona. Zachęcamy do rezerwacji stolików w przedsprzedaży.

Partnerem kolacji jest WINO DLA PRZYJACIÓŁ

KUP BILET [kliknij]

Więcej informacji

Piotr Boruch

tel.: + 48 500 281 765
mail: fb.manager@garnihotel