Podczas kolacji nie tylko zasmakujecie francuskiej kuchni, ale poznacie inspiracje przyświecające autorom poszczególnych dań, a sommelier opowie o winach, które swoim aromatem doskonale połączą się z prowansalską kompozycją na talerzu.
KUP BILET [kliknij]
- Amuse Bouche
Ciastko ziołowe / relish z zielonego groszku / anchois
- Przystawka zimna
Brandade de Moure – Pasta z solonego dorsza / stek z seler / chipsy z krewetek / prażony koperek
- Przystawka ciepła
Soup de Poisons – krem rybny / paprykowe rouille / rukiew wodna
- Danie Główne I
Halibut / puree kalafiorowe / cukinia / sos rakowy
- Intermezzo
Galaretka z rabarbaru
- Danie Główne II
Carnonade languedocien — konfitowane policzki wieprzowe / kaszanka / zielone jabłko / sos na bazie pastisu
- Deser
Millas- polenta / mus czekoladowo- kasztanowy / maślana kruszonka
CENA: 259zł/os
Cena zawiera:
- 5-daniową kolację
- wine pairing — wino dobierane do aromatów konkretnego dania
- muzykę na żywo
- opowieści o daniach i inspiracji przyświecającej przy ich powstawaniu
Uprzejmie informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie cyklem kolacji ilość miejsc jest ograniczona. Zachęcamy do rezerwacji stolików w przedsprzedaży.
Partnerem kolacji jest WINO DLA PRZYJACIÓŁ
KUP BILET [kliknij]
Więcej informacji
Piotr Boruch