Zapraszamy serdecznie na autorską 5-daniową kolację degustacyjną z pairingiem win i muzyką na żywo.
Siódmy przystanek z cyklu kulinarnych podróży po Francji, to niezwykłe doznania, powstałe z pasji i doświadczenia wybitnych szefów kuchni, którzy już 20 maja zabiorą Was do Prowansji — lawendowego regionu Francji, słynącego z gajów oliwnych, wyśmienitego wina, antycznych zabytków oraz wypomnianych lawendowych szlaków.
Podczas kolacji nie tylko zasmakujecie francuskiej kuchni, ale poznacie inspiracje przyświecające autorom poszczególnych dań, a sommelier opowie o winach, które swoim aromatem doskonale połączą się z prowansalską kompozycją na talerzu.
KUP BILET
MENU
- Amuse Bouche
Ziołowe taco / Tapenada
- Przystawka I
Petit Farcis – Papryka / kuskus / jagnięcina / ser Chevre
- Zupa
Bouillabaisse / Aioli garni / rukiew wodna
- Danie Główne I
Halibut / puree z palonego kalafiora/ sos lawendowy / mango
- Intermezzo
Zielone jabłko / masło kakaowe
- Danie Główne II
Baranina / Prowansalski tian / puree ziemniaczane z anchois
- Deser
Lody kasztanowo -waniliowe / kandyzowany ananas / sos pieprzowy
CENA: 259zł/os
Cena zawiera:
- 5-daniową kolację
- wine pairing — wino dobierane do aromatów konkretnego dania
- muzykę na żywo
- opowieści o daniach i inspiracji przyświecającej przy ich powstawaniu
Uprzejmie informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie cyklem kolacji ilość miejsc jest ograniczona. Zachęcamy do rezerwacji stolików w przedsprzedaży.
Partnerami kolacji są WINO DLA PRZYJACIÓŁ oraz CHEFS CULINAR
KUP BILET
Więcej informacji
Piotr Boruch