20.05.2023

Zapraszamy serdecznie na autorską 5-daniową kolację degustacyjną z pairingiem win i muzyką na żywo. 

Siódmy przystanek z cyklu kulinarnych podróży po Francji, to niezwykłe doznania, powstałe z pasji i doświadczenia wybitnych szefów kuchni, którzy już 20 maja zabiorą Was do Prowansji — lawendowego regionu Francji, słynącego z gajów oliwnych, wyśmienitego wina, antycznych zabytków oraz wypomnianych lawendowych szlaków.

Podczas kolacji nie tylko zasmakujecie francuskiej kuchni, ale poznacie inspiracje przyświecające autorom poszczególnych dań, a sommelier opowie o winach, które swoim aromatem doskonale połączą się z prowansalską kompozycją na talerzu. 

KUP BILET 

MENU 

  • Amuse Bouche

Ziołowe taco / Tapenada

  • Przystawka I

Petit Farcis  – Papryka / kuskus / jagnięcina / ser Chevre

  • Zupa 

Bouillabaisse / Aioli garni / rukiew wodna

  • Danie Główne I

Halibut / puree z palonego kalafiora/ sos lawendowy / mango

  • Intermezzo

Zielone jabłko / masło kakaowe

  • Danie Główne II

Baranina / Prowansalski tian / puree ziemniaczane  z anchois

  • Deser

Lody kasztanowo -waniliowe / kandyzowany ananas / sos pieprzowy 

CENA: 259zł/os

Cena zawiera:

  • 5-daniową kolację
  • wine pairing — wino dobierane do aromatów konkretnego dania
  • muzykę na żywo
  • opowieści o daniach i inspiracji przyświecającej przy ich powstawaniu 

Uprzejmie informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie cyklem kolacji ilość miejsc jest ograniczona. Zachęcamy do rezerwacji stolików w przedsprzedaży.

Partnerami kolacji są  WINO DLA PRZYJACIÓŁ oraz CHEFS CULINAR 

 

KUP BILET

Więcej informacji

Piotr Boruch

tel.: + 48 500 281 765
mail: fb.manager@garnihotel.pl